Grafisk form

Ett interaktivt bildspel för Världsnaturfonden, en grafisk processkarta för Axis Communication, en inkännande grafisk profil som kommunicerar ambition och vision, en rolig och pedagogisk solklocka för barn med uv-känslig färg som talar om när det är dags att ta på tröjan och hatten ...

Posters, foldrar, loggor, vepor, illustrationer, annonser, flyers, etiketter, skyltar, tröjtryck, bildekor, bokomslag, med mera, med mera.

I ett aktuellt projekt har jag arbetat med design och interaktivitet för en iPhone-app som kommer att lanseras under året, mer om den så småningom.

GT har i en artikelserie om form intervjuat mig om Dugges-etiketterna: Konsten att göra en öletikett.


Foodmaker - bokformgivning.Boken Foodmaker är lika mycket en idéskrift som en dokumentation av kursen med samma namn. För omslaget var uppdraget att boken skulle kännas oöm, lite som en militär fälthandbok som man inte tvekar att trycka ner i benfickan på arbetskläderna för att den är för fin. Jag tog med ritpapper ut i trädgården och skitade ner med jordiga händer, torkade och scannade in - och omslaget kommer alltså med autentiska jordfläckar förtryckta på kraftig 300 g brun board. Tycker det blev riktigt lyckat. Utgivare är Changemaker via sitt nystartade förlag Honkplease! Klicka på bilden för att se den även av mig formgivna Honkplease! logga. (2015)

Håkan Wester - konsthäfte.Är glad att vara delaktig i denna presentation av Håkan Westers enastående skulpturkonst i form av en mindre bok. Format 20 x 25 cm, pärm i 400 g brun board, 24-sidig inlaga med introducerande text av konstskribent Lisbet Ahnoff och ett rikt bildmaterial. Min insats: koncept/formgivning, bildbehandling + foto hälften av bilderna. Om du vill beställa ett exemplar kontakta Håkan på westerskulptur.nu eller mig. Klicka på bilden ovan för att bläddra i häftet. (2014)

Dugges - öletiketter m.m.Denna flotta bild på Post Lager har jag lånat från Clarion Hotel Posts facebooksida.

Mikael Dugge Engström hörde av sig och berättade om sin idé att starta ett ölbryggeri. Han hade en vision som handlade om smakupplevelser, kreativitet, att utforska en ny värld och dela med sig av den. Och till paketeringen önskade han ett för branschen otraditionellt uttryck, någonting annorlunda och färgstarkt med ett gott humör. Detta var hösten 2004, vi satte loggan och spånade fram Göteborgssvitens retro-look, och på den vägen fortsatte det i nästan ett decennium. Allt från visitkort och ölunderlägg till vepor och bildekaler, här ett gäng etikettbilder - klicka för förstoring. Under 2013 avrundades vårt samarbete, min allra sista insats blev Lager No.1 Eko som lanserades året därpå. I en övergångsperiod släpptes ett gäng anskrämliga etiketter som försökte efterlikna det vi gjort, men våren 2015 kom Dugges i förnyad dräkt - stram och stilfull, och ändå med den färgglatt lekfulla Duggish-andan bibehållen. Proffsigt och mycket läckert! (2004-2014)

www.dugges.se

WWF - bildspel/läromedel för högskolan.En Flash-baserad interaktiv multimediapresentation för högskolor och universitet på svenska och engelska. Formgivning och interaktivitet av bildspelet och det omfattande handlednings-materialet. Grafik och diagram, navigation, filmvisning, diskussionsfrågor och möjlighet att spara personifierade visningsprofiler. Allt skapat inom WWFs strikta profilramar. (2011)

Så här presenterar WWF bildspelet:
"Att agera för en framtid på en planet - utmaningar & lösningar - ett tvärvetenskapligt bildspel för utbildning/lärande för hållbar utveckling. Bildspelet utgår från WWFs mål att minska de ekologiska fotavtrycken och öka den biologiska mångfalden. En ökad handlingskompetens står i fokus. Bildspelet innefattar förutom bilder och filmer en handledning med faktatexter, kritiska frågor och reflekterande övningar samt en pedagogisk vägledning. Pedagogen kan lägga upp egna tematiska profiler och materialets flexibilitet gör att det kan användas vid många typer av utbildningar, kurser, och seminarier inom alla slags institutioner. För internationella kurser och program finns bildspelet även på engelska."

Klicka på bilden ovan för att se några sidor ur bildspelet. Om du vill testa det på riktigt finns det att ladda ner hos WWF utbildning.


Loggor, loggor, loggor...


Många loggor har det blivit. Här ett urval, se dem i förstoring. (detta urval 2000-2013)

En personlig naturtavla.


Här handlar det om bildbehandling, gränsande till konst. Mikael Schulin önskade sig en tavla med kungsfiskare - fågeln som träffande kallats den ”flygande ädelstenen” för sin anslående fjäderdräkt i glödande orange och gnistrande metalliskt grönt och turkos. Han hade nyligen haft ett starkt möte med två kungsfiskare i en vildvuxet otillgänglig bäckravin, och jag valde att göra en visualisering av Mikaels upplevelse i Photoshop med utgångspunkt i fotografier från platsen. Ambitionen har varit att förmedla en lätt drömsk stämning, bl.a. genom att ladda bilden med en mängd fåglar och insekter, liksom i skolplansch-stil. Massor av fix och trix och pyssel med färgtemperaturer, skuggor etc för att få ihop collaget till en helhet. Bilden skrevs ut 70 x 70 cm på metalliskt specialpapper, som monterades bakom en 6 mm plexiskiva och fick en fantastisk lyster och djup i färgerna. Klicka på bilden för att se en rad detaljer i förstoring. (2014)
  grafisk form
webb
copy
om ...Välkommen att höra av dig!
070-422 15 42© All rights reserved.