Trädet erbjuder
Yoga
Soft Balans
Jympa
Om Ulrica
Aktuellt
Kontakt
Välkommen
 
  Jympa

Jag använder mig av Jympa i olika former. 1984 utbildade jag mig till ledare inom Friskis&Svettis och mina upplägg följer deras koncept. Genom åren har jag också vidareutbildat mig i bland annat följande intensiteter:

Vattenjympa

Att utöva jympa i vatten är ett både skönt och roligt alternativ. Man är omsluten av 32-gradigt vatten, varmt och skönt, och man blir lättare i vattnet samtidigt som motståndet blir större när man rör sig. Det ger en annorlunda upplevelse och har andra effekter på kropp och sinne än traditionell jympa.

Seniorjympa

är en målgruppsanpassad träning för friska äldre. Effektiv och skön med extra mycket rörlighet. Träningen tar hänsyn till kroppens åldrande, att det tar lite längre tid att bana in rörelser och att kroppen inte är lika flexibel som tidigare.

Ryggjympa

är jympa med betoning på stabiliserande och för ryggen skonsamma men stärkande övningar. Konceptet är framtaget av sjukgymnaster.

Jympa för funktionshindrade

vänder sig till personer med olika rörelsehinder, men också till deras vänner, assistenter och anhöriga. Förhållningssättet är att deltagaren är expert på sitt eget handikapp. Jympan blir ett sätt att mötas, där man kan njuta av musik, träna utan krav, uppleva rytm, energi och rörelseglädje..


Läs mer om Jympa hos Friskis&Svettis.

© Ulrica Berglund | design och foto: Ola Freijd
upp