Trädet erbjuder
Yoga
Soft Balans
Jympa
Om Ulrica
Aktuellt
Kontakt
Välkommen
 
  Soft Balans

är en lugn rörelseform med fokus på mjukhet, balans och närvaro. Genom följsamma, sköna rörelser blir du mjukare och smidigare i hela kroppen. Du övar upp förmågan att balansera din kropp och att ”landa i fötterna", vilket gör att du kan släppa spänningar i kroppen och röra dig mer avspänt. Detta ger inte bara en känsla av fysisk balans, utan även en upplevelse av ökad mental balans och stillhet. Det lugna tempot gör att du blir mer medveten om vad du gör med kroppen och hur den känns. Därigenom lär du känna din kropp bättre och kan anpassa rörelserna efter vad som passar just dig. Soft Balans ger dig en ökad kroppsmedvetenhet och livstillfredsställelse som du har användning för i vardagen.

Forskning visar, att det råder ett starkt samband mellan fysisk aktivitet, funktionell hälsa och allmän livs. kvalitet, vilket innebär stora fördelar för dig som är regelbundet fysiskt aktiv. Det finns även forskning som beskriver de mentala hälsoeffekterna. Förutom ett allmänt ökat välbefinnande, erhålls även bättre tankemässig förmåga, förbättrat humör, ökad livslust, ökad självkänsla och självförtroende, mer social kontakt.

Soft Balans hämtar inspiration från träningsformer som Nia och Yoga och har inslag av tankegångar från Mindfulness. Varje pass innehåller andningsövningar och rörelse till musik - stegkombinationer, en del friare rörelser, balans och lättare uppmjukande stretchövningar. Alla pass avslutas med en lång avslappning. Soft Balans passar alla som vill röra sig på ett behagligt sätt, även den som inte kan eller vill träna så hårt. Man behöver inte vara van vid att träna. Gör Soft Balans till din egen träning och upplev glädje och välbehag i rörelse helt efter dina egna förutsättningar!

Soft Balans har växt fram under ett par års tid i samarbete mellan mig och min kollega Annika Hall, och är nu lanserad som träningsform.

Röster från deltagare

"Jag har problem med ryggen och äter värktabletter. Efter bara en gång med Soft Balans kunde jag halvera min dos av medicin och kände direkt att ryggen kändes bättre."

"Tack vare Soft Balans har jag upptäckt andningens betydelse för mitt välmående, jag har lättare för att somna på kvällarna och känner mig nöjd hela veckan."


Läs mer om Nia och Mindfulness hos In-sidan och Nia.

© Ulrica Berglund | design och foto: Ola Freijd
upp